Hypotheekalternatief in de huidige economie - welke is geschikt voor u?De huidige economie is heel anders dan de economische toestand van ons land vijf jaar geleden, en met ingrijpende veranderingen op de vastgoedmarkt is het kiezen van de juiste hypotheek een cruciale beslissing. Er zijn momenteel tal van hypotheekopties beschikbaar voor potentiële kopers; het uitzoeken van de voor- en nadelen van elk hypotheekalternatief kan echter een beetje overweldigend zijn. In een poging om het proces van het kiezen van een hypotheek te vereenvoudigen, zal dit artikel enkele van de voor- en nadelen uitleggen die samenhangen met de 5-jarige ARM, 15-jarige vaste hypotheek en de 203 FHA-hypotheek.

Hypotheken met verstelbare rente (ARM's) zijn behoorlijk populair voor kopers die een huis willen kopen, zonder hun bankrekening te breken. Een hypotheek met variabele rente betekent in feite dat de lener een lening krijgt met een rente die in eerste instantie lager is dan de gemiddelde rente die wordt aangeboden in hypotheken met een vaste rente. Waar deze hypotheekvorm een beetje riskant wordt, is in relatie tot de toekomst van de lening. Dit type lening kan een beetje een risico zijn, omdat naarmate de rente stijgt, ook de maandelijkse hypotheek kan stijgen. Hypotheken met instelbare rente zijn echt een betere optie wanneer wordt voorspeld dat de rentetarieven in de toekomst zullen dalen, niet stijgen. Ook kunnen geldschieters geïnteresseerde huizenkopers een initiële rentekorting aanbieden om ARM's te kiezen. Het is belangrijk dat de lener zijn huiswerk maakt om ervoor te zorgen dat hij voldoende hypotheek betaalt om de maandelijkse rente te dekken. Als de initiële hypotheek te klein is, kunnen kredietnemers ervoor zorgen dat hun hypotheekbalans toeneemt, aangezien hun extra rente gedurende deze periode toeneemt.

Hoewel sommige van de nadelen een beetje eng klinken, zijn er voordelen van ARM's. De voordelen van het verkrijgen van een hypotheek met variabele rente draaien allemaal om de lagere initiële hypotheek terwijl de rente stabiel blijft. Dit kan een lener vaak helpen om in aanmerking te komen voor een hogere lening dan ze zouden kunnen krijgen met een hypotheek met vaste rente. Leners kiezen ook voor ARM's met het enige doel om andere rekeningen, zoals creditcardschulden, af te betalen gedurende de periode voorafgaand aan de renteverandering. Dit kan een geweldige manier zijn om schulden betaald te krijgen, zolang de lener in deze tijd niet meer schulden maakt.

Hoewel leners talloze opties hebben bij het kiezen van hypotheken met instelbare rente, is de ARM op 5 jaar vaak een van de verstandigste opties. De 5-jarige ARM is een goede balans tussen de 1-jarige ARM en de hypotheek met vaste rente. 5-jarige ARM's zijn voordelig omdat de rente slechts om de 5 jaar verandert. Daarna wordt de rente herberekend en wordt de hypotheek hierop aangepast. Houd er rekening mee dat de rentetarieven worden gereguleerd door de federale overheid en dat er limieten zijn voor hoeveel een rentetarief in een bepaalde periode kan stijgen. Ook hebben kredietnemers altijd de mogelijkheid om te overwegen hun hypotheek te herfinancieren nadat de initiële ARM-periode is verstreken, mochten ze besluiten dat de renteverandering te hoog is.

Hiermee komt het onderwerp hypotheken met vaste rente aan de orde. Hypotheken met een vaste rente zijn populair vanwege de stabiliteit van de rente. Er is geen risico verbonden aan een hypotheek met een vaste rente, aangezien de kredietnemer begrijpt dat zijn rentetarief hetzelfde blijft gedurende de looptijd van zijn lening. Dit betekent dat de lener een redelijk consistente hypotheek zal hebben en alleen veranderingen zal zien als zijn woningverzekering of belastingen in de maandelijkse betaling zijn gestort. Veranderingen in de kosten van opstalverzekering en woningbelastingen zullen voor deze personen veranderingen in het maandelijkse hypotheekbedrag veroorzaken. Hypotheken met een vaste rente zijn veel populairder wanneer de rentetarieven momenteel al laag zijn. Een van de belangrijkste nadelen van hypotheken met een vaste rente is echter dat kredietnemers niet kunnen profiteren van rentedalingen zonder herfinanciering, en dit kan kostbaar zijn.

Natuurlijk zijn er, net als andere leningopties, tal van soorten hypotheken met een vaste rente. Hoewel de hypotheken op 30 en 15 jaar het populairst zijn, zijn er ook hypotheken op 25 en 20 jaar. Vaak kan het moeilijk zijn om de duur van de lening te bepalen die het beste bij u past. Meestal zijn de rentetarieven op 15-jarige hypotheken iets lager dan bij 30-jarige hypotheken, wat echt kan oplopen tot veel geld als er nog eens 15 jaar aan maandelijkse betalingen aan de foto wordt toegevoegd. Hypotheken met een vaste rente van 15 jaar kunnen ook gunstig zijn voor mensen die in hoog tempo eigen vermogen in hun huis willen opbouwen. Ook kiezen veel leners voor een hypotheek met een looptijd van 15 jaar omdat ze hun woning betaald willen hebben voordat ze met pensioen gaan. Het voor de hand liggende voordeel is natuurlijk de financiële vrijheid die gepaard gaat met het sneller afbetalen van je huis,

Even duidelijk is echter het grootste nadeel van een hypotheek van 15 jaar. Hoewel de hypotheek sneller wordt afbetaald, is de maandelijkse betaling veel meer. Hierdoor kan het maandbudget onder druk komen te staan en is er minder ruimte voor recreatieve bestedingen.

Bij het nemen van een beslissing over een hypotheek van 15 jaar versus een hypotheek van 30, is een voorbeeld vaak gunstig. Als een lener van plan is om een hypotheek van $ 200.000 te hebben en een rentetarief van 5% gebruikt voor zowel 15 als 30 jaar, wordt de betaalde rente meer dan verdubbeld naarmate de looptijd van de lening toeneemt van 15 tot 30 jaar. In plaats van ongeveer $ 84.000 aan rente te betalen, met een hypotheek van 15 jaar, betalen leners ongeveer $ 186.000 met een hypotheek van 30 jaar. Houd er ook rekening mee dat we in dit voorbeeld voor beide leningen hetzelfde rentetarief hebben gebruikt, en zoals eerder vermeld, zijn de rentetarieven over het algemeen lager voor hypotheken met een looptijd Hypotheek Deventer van 15 jaar. Het komt er echt op neer of de lener nu al dan niet bereid is iets op te offeren om er later in zijn leven van te profiteren, en uitgestelde bevrediging is niet iets dat iedereen leuk vindt.

Een andere hypotheekoptie die steeds populairder wordt, is de 203 FHA-hypotheek, en deze is op zichzelf uniek. De 203 FHA-lening is bijzonder omdat deze kan worden verkregen als een hypotheek met vaste of verstelbare rente. Het belangrijkste punt hierbij is of de lener in aanmerking komt voor deze hypotheek. De lener moet een redelijk krediet en een stabiele baan hebben om in aanmerking te komen voor een FHA-lening. Normaal gesproken moet het dienstverband minstens twee jaar stabiel zijn geweest en moet de kredietscore van de lener minimaal 620 zijn. Maar raak niet ontmoedigd als uw kredietwaardigheid niet perfect is. Leners kunnen in aanmerking komen voor FHA-leningen, zelfs als ze in het verleden een faillissement of executie hebben gehad, hoewel er voldoende tijd moet zijn geweest tussen deze incidenten en de goedkeuring van de nieuwe lening.

Natuurlijk zijn er, net als andere soorten leningen, ook meerdere soorten 203 FHA-leningen. Er is de 203b-lening, een hypotheek met een vaste rente. Over het algemeen moet de lener minimaal 3,5% van de woonlasten kunnen betalen om in aanmerking te komen voor de lening. Een goede zaak is dat de afsluitingskosten vaak aan de hypotheek kunnen worden toegevoegd, waardoor de lener geen extra geld hoeft te bedenken voor de afsluiting. Ook bij FHA-leningen kan de rente iets hoger zijn dan bij conventionele leningen, maar net als bij conventionele leningen kunnen leners ervoor kiezen om hun hypotheek af te lossen in een tijdspanne van 15 tot 30 jaar.

De 203k FHA-lening verschilt op een aantal belangrijke manieren van de 203b-lening. Allereerst kan een lener kiezen voor een hypotheek met variabele of vaste rente met de lening van 203k. Wat nog belangrijker is, is de mogelijkheid voor de lener om extra leengeld te krijgen om kapotte dingen in huis te repareren. Omdat de federale huisvestingsadministraties (FHA) zo'n sterke toewijding hebben aan de revitalisering van verschillende gemeenschappen in het hele land, kunnen leners geld krijgen om de nodige reparaties thuis uit te voeren. Dit is uiterst zeldzaam omdat voor andere leningen de huiseigenaar vaak een tweede hypotheek moet afsluiten om reparaties uit te voeren. De lening van 203.000 leent de lener feitelijk geld op basis van de prijs van het huis nadat de benodigde reparaties zijn uitgevoerd, waardoor het een echt unieke lening is.

Bij het zoeken naar een 203 FHA-lening zien leners ook de 203c FHA-lening, die is voor leners die een appartement willen kopen, en de 203h FHA-lening voor personen die hun huis zijn kwijtgeraakt als gevolg van een natuurramp. Personen die in aanmerking willen komen voor de FHA-lening van 203 uur, moeten ervoor zorgen dat het gebied waarin hun huis is verwoest door de president is aangewezen als rampgebied. Bijzonder aan deze lening is dat ze gebruikt kan worden om de woning die bij de natuurramp betrokken was weer op te bouwen of om een nieuwe woning te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *